Gerbrands: 'Of het een speler voor Groningen is? Heb niets van jullie gehoord'

1 mei 2016 om 11:01

De kans is groot dat Adam Maher na dit seizoen vertrekt bij PSV. De middenvelder komt in Eindhoven niet aan de bak en PSV-directeur Toon Gerbrands denkt dat een transfer voor Maher de beste oplossing is.

"Voor hem als mens en als sporter denk ik dat zeker, ja", zegt Gerbrands zondag bij de Tafel van Kees. De directeur heeft over de instelling van Maher niets te klagen, maar is ook realistisch over de situatie van Maher. "De coach stelt drie spelers op, op het middenveld. Daar staat bij PSV nogal wat. Je moet behoorlijk aan de bak, wil je daar tussen komen. Op dit moment is er voor hem geen plaats."

"Wij zijn nu aan het kijken wat zijn volgende stap is. Als hij wil spelen, dan is dat niet bij PSV. Ik heb veel vertrouwen in die jongen. Ik heb hem zelf verkocht van AZ naar PSV. Ik denk dat hij ergens anders heel goed gaat voetballen", aldus Gerbrands.

"Of het een speler voor Groningen is?", reageert Gerbrands op FC Groningen-directeur Hans Nijland, die aanwezig was bij het tv-programma. "Ik heb nog niet gehoord dat jullie belangstelling hebben getoond."