VP Award 2016: Spits bekroont eerste Eredivisie-jaar met vijfde plaats

VP Award 2016: Spits bekroont eerste Eredivisie-jaar met vijfde plaats

Gepubliceerd: maandag 2 mei 2016 om 12:30ma 02-05-2016 om 12:30

De stemmen voor de VP Award 2016 zijn geteld en de beste speler van de Eredivisie is bekend. Deze week telt VoetbalPrimeur dagelijks af van de nummer vijf naar de nummer één. We beginnen met de spits die in zijn eerste jaar in de Eredivisie direct een uitblinker werd en daarmee de vijfde plek in het klassement heeft weten te veroveren: Christian Santos (NEC).

Santos was duidelijk een van de lievelingen van de bezoekers van VoetbalPrimeur, want mede dankzij een felle campagne uit Nijmegen en omstreken eindigde de Venezolaan met 8531 stemmen (16%) als nummer twee in de publiekspoll. Daar de aanvaller in de redactiestemming niet verder kwam dan de achttiende plek, bezet hij na het samenvoegen van de publieks- en redactiestemmen uiteindelijk de eervolle vijfde plek.

Mooiste actie
NEC – ADO Den Haag (4-1), 3 oktober 2015
De fraaiste omhaal van de Eredivisie kunnen we dit seizoen zonder twijfel toeschrijven aan Santos. Wat timing, techniek en inzicht betreft een perfecte uitvoering en volgens ons een van de hoogtepunten van deze jaargang.

Conclusie VP
Santos is waar de Eredivisie wat ons betreft voor staat: misschien niet het beste wat we ooit gezien hebben, maar een spits die garant staat voor vermaak, vrijwel ieder weekend opnieuw. Zijn lichte terugval na de winterstop (elf goals in de eerste seizoenshelft, vijf goals in de tweede) valt te verklaren aan de hand van de contractperikelen waardoor hij in februari gepasseerd werd en zijn schorsing van drie duels in de maanden maart en april. Maar ook na die moeilijke periode bleef hij zijn doelpuntjes meepikken, waardoor Santos al met al kan terugkijken op een uitstekend debuutjaar in de Eredivisie. Als een club het aandurft om hem gratis en voor niets (!) naar de (sub)top te halen, zijn wij benieuwd of volgend seizoen een podiumplaats in het verschiet ligt.

Poll

Ben jij het eens met de vijfde plek voor Santos?

(1349 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws