ADO-verdediger grapt over toekomst: 'Misschien word ik trainer van Jong ADO'

2 mei 2016 om 22:24

Na een zware periode verkeert ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon de laatste weken weer in opperbeste stemming. De Ivoriaan vormt samen met Tom Beugelsdijk weer het hart van de Hageneze defensie en kan na een moeilijke tijd weer lachen.

Want Kanon heeft een zware tijd achter de rug. De mandekker moest lang herstellen van een knieblessure en kampte bovendien met hartklachten. In oktober 2015 onderging Kanon een succesvolle operatie aan zijn hart en ook van zijn knieblessure is hij inmiddels volledig hersteld. "Ik voel me weer lekker, maar het was een hele zware tijd tijdens mijn blessure", zo erkent Kanon in gesprek met Omroep West.

"Het is gelukkig voorbij. Ik wil mij richten op het heden en de toekomst." Hoe Kanons toekomst eruit zal zien, is echter nog niet bekend. "Misschien word ik wel trainer van Jong ADO Den Haag", zo vertelt de verdediger lachend. "Dan zet ik het tactisch goed neer. Ik kan ook al een beetje Nederlands. Dingen als 'Hallo', 'Hoe gaat het', 'kaats' en 'draai' kan ik al zeggen, haha."

In 2013 verruilde Kanon het Roemeense Corona Brasov voor ADO, waar hij inmiddels aan zijn derde seizoen bezig is. In zijn Haagse tijd wist de 22-jarige verdediger bij het nationale elftal van Ivoorkust in 2015 de Africa Cup te pakken. Afgelopen zomer was Kanon dichtbij een overstap naar het Franse OSC Lille, maar door zijn gezondheidsproblemen ging deze transfer niet door.