Veltman eet van twee walletjes: Die zijlijn beperkt je toch wel

Veltman eet van twee walletjes: "Die zijlijn beperkt je toch wel"

03-05-2016 14:34
7

Joël Veltman is een van de grote verrassingen bij Ajax dit seizoen. Met name zijn sterke optredens op de rechtsbackpositie baren opzien in de tweede helft van het seizoen.

Toch blijft de Ajacied liever in het centrum van de verdediging spelen. "Want die zijlijn beperkt je toch wel. Maar aan de andere kant zorgt diezelfde lijn er ook weer voor dat het misschien makkelijker is om back te spelen in plaats van centraal achterin. Ik wil me op beide posities ontwikkelen", zegt Veltman tegen het Algemeen Dagblad.

Een carrière als rechtsback sluit Veltman niet uit, zo zei hij eerder al. "Dat zou kunnen, maar het liefst speel ik natuurlijk centraal. Voor volgend seizoen is het zeker een optie om op de rechtsbackpositie te spelen." Veltman kwam op de backpositie terecht door een langdurige blessure van Kenny Tete. Doordat ook Jairo Riedewald lang geblesseerd is, kwamen Mike van der Hoorn en Nick Viergever in het elftal als centrale verdedigers. Veltman werd door Frank de Boer het best in staat geacht om de plek van Tete over te nemen.