De Tien: spelers die betrapt zijn op het gebruik van doping

De Tien: spelers die betrapt zijn op het gebruik van doping

Gepubliceerd: maandag 23 mei 2016 om 10:10ma 23-05-2016 om 10:10

Doping, in de voetbalwereld wordt er weinig over gesproken en een positieve dopingtest komt al helemaal weinig voor. Toch zijn er wel degelijk voetballers die verboden middelen hebben gebruikt. Met als meest recente voorbeeld Mamadou Sakho. Vandaag in De Tien: spelers die betrapt zijn op het gebruik van doping, met een aantal Nederlanders.

Mamadou Sakho
Mamadou Sakho zou een middel om vet te verbranden hebben gebruikt. Dat goedje bevatte middelen die op de dopinglijst staan, waardoor Liverpool zich genoodzaakt ziet om Sakho te schorsen. De lengte van de schorsing is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat de mandekker minimaal een half jaar niet mag spelen.

Adrian Mutu
Adrian Mutu werd in 2004 betrapt op het gebruik van cocaïne. De spits werd destijds per direct ontslagen bij Chelsea en kreeg een schorsing van zeven maanden. Zes jaar later testte de spits weer positief op het gebruik van doping, waarna een schorsing van negen maanden volgde.

Edgar Davids
Edgar Davids werd in maart 2001, in zijn periode bij Juventus, positief getest op nandrolon, een verboden anabole steroïde. Davids gaf aan dat het door zijn oogdruppels kwam, maar de FIFA was onverbiddelijk: vier maanden schorsing.

Diego Maradona
Diego Maradona werd in 1991 betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna een schorsing van vijftien maanden volgde. De Argentijnse aanvaller testte drie jaar later positief op maar liefst vijf verboden middelen, waarna Maradona wederom voor vijftien maanden werd geschorst.

Pep Guardiola
De toekomstig trainer van Manchester City werd in 2001 betrapt op nandrolon, dezelfde anabole steroïde waar ook Davids op werd betrapt. Pep Guardiola gaf vervuilde voedingssupplementen als mogelijke verklaring op, maar werd desondanks voor vier maanden geschorst. In 2007 werd Guardiola vrijgesproken voor het gebruik van doping.

Abel Xavier
Abel Xavier testte in 2005 positief op het gebruik van de anabole steroïde methandrostenolone. De Yeti kwam destijds uit voor Middlesborough, dat hem voor achttien maanden schorste.

Kolo Touré 
Kolo Touré kreeg in 2011 een schorsing van zes maanden. De Ivoriaan had dieetpillen van zijn vrouw gebruikt, waarin een middel zit dat op de dopinglijst staat. Toure gaf zijn schuld toe.

Jaap Stam
Ook Jaap Stam werd positief getest op het gebruik van doping. In 2001 kreeg de boomlange verdediger een schorsing van vier maanden voor het gebruik van de anabole steroïde nandrolon. Stam heeft altijd ontkend doping te hebben gebruikt.

Jake Livermore
Jake Livermore kreeg in eerste instantie in 2015 een schorsing van vier maanden opgelegd vanwege het gebruik van cocaïne. In september werd echter besloten de middenvelder van Hull City niet te schorsen, omdat Livermore in een extreem stressvolle situatie terecht was gekomen na het overlijden van zijn pasgeboren kind.

Rio Ferdinand
Rio Ferdinand is een opvallende naam in deze lijst. In 2003 mistte de verdediger een dopingtest, waarna Manchester United besloot de Engelsman voor acht maanden te schorsen. Ferdinand gaf aan de test te zijn vergeten vanwege een verhuizing, maar zijn beroep werd genegeerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws