Simeone: Dit was de moeilijkste wedstrijd in mijn trainersloopbaan

Simeone: "Dit was de moeilijkste wedstrijd in mijn trainersloopbaan"

04-05-2016 07:23
15

Diego Simeone trok dinsdagavond weer alles uit de kast om zijn ploeg voorbij Bayern München te helpen. Over twee wedstrijden lukte dat, waardoor Atléti op 28 mei in de Champions League-finale staat.

Bayern won nog wel, met 2-1, maar dat was na de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd niet genoeg. Simeone, die zelfs zijn eigen mensen aanpakte, was na afloop euforisch. "Dit was de moeilijkste wedstrijd in mijn trainersloopbaan", zuchtte hij in de catacomben. Het duel in München was meeslepend, niet in de minste plaats omdat beide teams een strafschop miste.

Vooral die van Bayern, vlak na de 1-0 en gemist door Thomas Müller, bleek cruciaal. In de tweede helft miste Fernando Torres bij een 2-1 stand. "Dat waren sleutelmomenten", aldus Simeone tegen AS. "Als die erin gingen, was het heel anders gelopen. We hadden ze hard kunnen raken als die strafschop van Torres erin was gegaan."

Omdat Torres het vizier niet op scherp had staan, ging Bayern vol op zoek naar de 3-1. Simeone trok de spanning niet meer. "Het was verschrikkelijk, die laatste fase. Het was niet makkelijk, maar we toonden de moed die nodig was. Uiteindelijk is het geweldig afgelopen."

Na FC Barcelona is dus nu ook Bayern München uitgeschakeld door Atlético. "De Champions League is spectaculair, echt heel moeilijk. We hebben twee van de drie beste clubs in de wereld uitgeschakeld, al was het zwaar. In Vicente Calderon hadden we steeds het juiste antwoord. En het gaat over twee wedstrijden...", besluit Simeone.