VP Award 2016: Derde plaats voor klassespeler van PSV

VP Award 2016: Derde plaats voor klassespeler van PSV

Gepubliceerd: woensdag 4 mei 2016 om 12:30wo 04-05-2016 om 12:30

De countdown van de VP Award 2016 gaat verder met de nummer drie. In zijn eerste jaar bij regerend landskampioen PSV werd deze middenvelder direct de man die de lijnen uitzette en een podiumplek is daarom helemaal op zijn plaats: Davy Pröpper.

Pröpper heeft zijn derde plaats vooral te danken aan de redactiestemmen. Waar de Arnhemmer bij de redactie op de derde plek eindigde, kwam hij in de publiekspoll niet verder dan een zevende plaats met 1517 stemmen (3%). Daarmee eindigde hij nog achter Christian Santos (nummer vijf in de VP Award 2016) en Davy Klaassen (nummer vier). Alle resultaten bij elkaar opgeteld zat er toch nog een podiumplek in voor de PSV'er.

Mooiste actie
FC Groningen - PSV (0-3), 5 maart 2016
De klasse droop ervan af: de manier waarop Pröpper met een simpele maar magnifieke voetbeweging de bal heerlijk in het netje legde in de Euroborg. Deze aanval uit het boekje had de spelmaker niet mooier kunnen besluiten. De opening van Marco van Ginkel, de voorzet van Jürgen Locadia en Pröpper, die zich handig vrij manoeuvereert en subtiel, hard en geplaatst afrondt.Conclusie VP
Goed genoeg geacht worden voor de top is één ding, goed genoeg zíjn is iets heel anders. Vorig jaar zomer vond iedereen het wel het goede moment voor Pröpper, toen Vitesse, om de stap naar een van de titelkandidaten te maken. Waar velen in ieder geval een maandje of twee nodig zouden hebben om aan een hoger niveau te wennen, was daar bij de middenvelder niets van te merken. In de Johan Cruijff Schaal begon hij direct met een assist en in de maand september scoorde hij zijn eerste competitietreffer en debuteerde hij glansrijk in de Champions League met een 2-1 zege op Manchester United. Na één seizoen kunnen we wel met zekerheid stellen dat Pröpper een blijvertje in de Eredivisie-top is, al zal het buitenland niet lang op zich laten wachten.De VP Award 2016:
5. Christian Santos
4. Davy Klaassen

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Pröpper terecht de nummer drie?

Ja
38%
Nee, hij hoort hoger te staan
41%
Nee, hij hoort lager te staan
21%
(1070 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws