PSV hoeft niet te rekenen op helpende hand: "Laatste jaren goed gedaan"

4 mei om 10:35

PSV heeft een klein wonder nodig om kampioen van Nederland te worden. Zelf moeten de Eindhovenaren winnen van PEC Zwolle en Ajax moet punten verspelen bij De Graafschap. PEC-trainer Ron Jans laat weten ook tegen PSV voor de winst te spelen.

PEC heeft slechts één puntje nodig om zeker te zijn van het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. "Maar we gaan zoals altijd spelen voor de winst", zo benadrukt Jans in gesprek met Voetbal International. "De afgelopen jaren hebben we het doorgaans goed gedaan tegen PSV, dat biedt vertrouwen. Bovendien zijn we bezig aan een geweldige serie in eigen stadion, dat zondag stijf uitverkocht is. Ik verheug me enorm."

Mocht PSV zondag toch de betere zijn, dan staan Jans en zijn manschappen vermoedelijk alsnog met lege handen na een goed seizoen. "Als we de play-offs niet halen, blijven we achter met het gevoel dat we het hebben laten glippen. Tegen Excelsior (2-2, red.) hadden we het kunnen afmaken, en zo zijn er meer gemiste kansen geweest. We hebben eruit gehaald wat erin zit, misschien nog wel meer. NEC, Heracles Almelo én PEC zijn de drie ploegen die dit seizoen boven verwachting presteren."