Van de Looi volgt concurrentie: 'Rond vier uur zullen we kijken wat nodig is'

Van de Looi volgt concurrentie: 'Rond vier uur zullen we kijken wat nodig is'

06-05-2016 17:58
2

Erwin van de Looi geeft de spelers van FC Groningen een duidelijke opdracht mee in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Bij een zege is de 'Trots van het Noorden namelijk zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Van de Looi is wel beducht voor de Almeloërs, die al een ticket voor de play-offs op zak hebben. "Heracles heeft bewezen dat zij lastig te verslaan zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zij veel gaan veranderen doordat ze al zeker zijn van de play-offs", zegt de trainer van de Groningers op de clubsite. Groningen bezet momenteel de achtste plaats en heeft daardoor alles in eigen hand.

Afhankelijk van de resultaten van concurrenten NEC en Vitesse, kan echter ook een gelijkspel of zelfs een nederlaag volstaan voor Groningen. "Ook voor zondag liggen weer diverse scenario’s klaar en we zullen zeker de concurrentie volgen. Rond vier uur, in het laatste kwartier, zullen we zondag kijken wat er eventueel nodig is met het oog op de standen op de andere velden", stelt Van de Looi.

"We moeten het nu afmaken, hoewel het in zekere zin dan ook pas weer begint", besluit de scheidende coach, die Jarchinio Antonia en Simon Tibbling moet missen vanwege blessures.