Ajax-clan wil niet meewerken aan Houdini-act: 'PSV krijgt het lastiger dan Ajax'

Ajax-clan wil niet meewerken aan Houdini-act: 'PSV krijgt het lastiger dan Ajax'

07-05-2016 12:15
16

PSV treft zondag een tot op het bot gemotiveerd PEC Zwolle. Bij de Overijsselse club spelen liefst vijf spelers met een Ajax-verleden, onder wie huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig. Zij zien de titel vanzelfsprekend liever naar Amsterdam gaan.

"Ajax geeft het niet meer prijs", is Becker stellig in De Stentor. "Ajax heeft alles in eigen hand", beseft Menig. "PSV krijgt het in de uitwedstrijd bij ons lastiger dan Ajax tegen De Graafschap." Ook Mickey van der Hart zegt dat de Eindhovenaren niet zomaar winnen in Zwolle. "Ik blijf een Ajacied, een jongen van de club. Maar de aandacht ligt nu helemaal bij PEC Zwolle, we willen die play-offs halen."

Naast Becker, Menig en doelman Van der Hart genoten ook Ouasim Bouy en Adel El Hasnaoui hun opleiding bij Ajax. Volgens Menig is het prettig met bekenden te voetballen. "We begrijpen elkaar, het voelt vertrouwd. Misschien trek ik met deze jongens ook iets meer op dan met anderen. Maar in deze selectie kan ik het met iedereen wel goed vinden", verklaart de linkerspits.

Technisch directeur Gerard Nijkamp zocht niet bewust naar een contingent Amsterdamse spelers in de Zwolse selectie, benadrukt hij. "Ze zijn wel gescout, maar voor hetzelfde geld hadden we spelers uit de beloften van PSV of Feyenoord gehad. Kwaliteit kan overal vandaan komen."