EK-deelname mogelijk op de tocht voor United-international na pijnlijk voorval

EK-deelname mogelijk op de tocht voor United-international na pijnlijk voorval

07-05-2016 19:25

Het is zeer twijfelachtig of Matteo Darmian op tijd fit zal zijn voor het EK in Frankrijk. De verdediger van Manchester United raakte zaterdagmiddag tijdens het duel met Norwich City pijnlijk geblesseerd.

De blessure zag er op het eerste oog niet goed uit voor de Italiaan. Ivo Pinto kwam pijnlijk terecht op de achillespees van Darmian, die na dit ongelukkige voorval noodgedwongen werd gewisseld door zijn manager Louis van Gaal. Zowel Manchester United als het Italiaanse elftal wacht in spanning af hoe ernstig de blessure daadwerkelijk is.

Volgens het Italiaanse sportmedium Sky Sport Italia heeft Darmian zijn familie telefonisch echter al ingelicht dat de ernst van de blessure niet dermate serieus is dat een eventuele EK-deelname op de tocht is. Medische onderzoeken zullen deze geruststelling van de rechtsback echter moeten bevestigen. 

Manchester United won zaterdagmiddag op bezoek in Norwich met 0-1. Juan Mata groeide uit tot matchwinner. Met nog twee duels te spelen maakt United nog altijd kans op plaatsing voor Champions League-voetbal. The Red Devils staan nu vijfde, één punt achter Manchester City.