VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: doelman

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: doelman

09-05-2016 12:00
40

De Eredivisie zit erop, de prijzen zijn - op het laatste Europese ticket na - verdeeld en dus is het tijd om de balans op te maken. Ook dit jaar wordt weer het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samengesteld uit de beste spelers van het seizoen.

Net als de voorgaande jaren kunnen onze bezoekers stemmen op welke speler zij het beste vonden op een bepaalde positie. We beginnen - hoe kan het ook anders - met de beste doelman van het seizoen. Wij hebben vijf namen genomineerd, jij kunt in de poll onder dit bericht jouw favoriet uitkiezen. De vijf genomineerden:

Robbin Ruiter (FC Utrecht)
Was een absolute onmisbare kracht in het succes van FC Utrecht. Toch alweer vier jaar een steady doelman in de Eredivisie. Verdient, net als zijn club, minimaal een plekje bij de beste vijf.

Jasper Cillessen (Ajax)
Keepte opnieuw een erg sterk seizoen en had met zijn neusmasker ook nog eens een afschrikkende werking op de tegenstanders. Is helemaal ingespeeld op zijn verdediging gezien het aantal tegentreffers van Ajax: slechts 21! Wel eentje teveel...

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Kreeg keer op keer schouderklopjes van ploeggenoten en fans voor zijn belangrijke reddingen in de opmars van De Graafschap, dat zich door het uitmuntende keepwerk van de publiekslieveling uiteindelijk van directe degradatie heeft weten te redden en PSV ook nog eens de titel bezorgde.

Jeroen Zoet (PSV)
Heeft zich in Nederland en Europa definitief op de kaart gezet als topdoelman. Denk bijvoorbeeld nog maar eens aan zijn spel tegen Atlético Madrid in de Champions League. Maakte zijn debuut in Oranje en is klaar om ook daar in de hiërarchie op te klimmen.

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Had niet zo’n opvallend jaar als vorig seizoen, maar kwam tegelijkertijd ook minder in het nieuws met zijn slippertjes. Zijn groeiende stabiliteit maakt hem een rust in de defensie van Feyenoord, waarmee hij een goed seizoen beleefde (derde plaats en de beker).

Welke doelman vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Bekijk hier nog eens het VP Elftal van het Jaar van vorig seizoen!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie