De Eredivisie-flops: falende Ajacieden, knoeiende Tukkers en twee PSV'ers

De Eredivisie-flops: falende Ajacieden, knoeiende Tukkers en twee PSV'ers

09-05-2016 11:00
10

De laatste speeldag van het reguliere Eredivisie-seizoen leverde nogal wat verrassingen, bizarre wendingen én 'usual suspects' voor de flops op. Ajax, FC Twente en kampioen PSV bieden twee spelers.

Bruno Uvini (FC Twente)
Geklungel in de defensie van Twente van de bovenste plank leidde tot een eigen doelpunt van Uvini. De Braziliaanse verdediger was de afgelopen maanden ultrabelangrijk, maar zal het duel met Vitesse snel willen vergeten.

Jürgen Locadia (PSV)
Scoorde én kroonde zich voor het tweede jaar tot kampioen van Nederland, maar daar is ook alles mee gezegd. Locadia speelde als je het objectief bekeek een dramatische wedstrijd in Zwolle.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Is al weken aan vakantie toe, maar zal nog minimaal een week aan de bak moeten in de play-offs om een Europees ticket. Een ongelooflijke fout van hem leidde één van de drie AZ-doelpunten in.

Viktor Fischer (Ajax)
Werd ingebracht door De Boer om nog wat te forceren in Doetinchem, maar die missie was niet besteed aan Fischer. De Deense aanvaller lijkt zijn houdbaarheidsdatum bij Ajax te hebben bereikt.

Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Noemde zichzelf deze week de beste rechtsbuiten van de Eredivisie, maar voordat hij dat ook écht is moet er nog wel wat gebeuren. Zorgvuldiger zijn bijvoorbeeld. Miste twee droomkansen tegen NEC.

Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Een gedenkwaardig seizoen met opvallend veel doelpunten kreeg geen passend einde voor Marcellis. Hij had geen antwoord op de veel langere De Jong, die PSV naar titelprolongatie loodste.

Vaclav Cerny (Ajax)
Wat zal hij slecht hebben geslapen vannacht. De jonge Tsjech mocht in de basis beginnen en kreeg dé kans op de 0-2 voor Ajax in de eerste helft. Zijn poging van twee meter ging echter jammerlijk over. Het vervolg is bekend.

Kostas Lamprou (Willem II)
Wist zich niet te herstellen van zijn blunder van vorige week. Willem II is ondanks een overwinning op Roda JC veroordeeld tot het spelen van play-offs tegen degradatie en heeft daarin een betere Lamprou nodig.

Jetro Willems (PSV)
"Mensen lachten me uit, maar dat mag allemaal", aldus Willems na het kampioenschap, doelend op zijn uitspraak dat PSV met 99 procent zekerheid de titel zou pakken. Zijn optreden tegen PEC leverde echter wél terecht hoongelach op. Erg matig.

Nick Marsman (FC Twente)
We begonnen deze rubriek met Uvini en sluiten 'm af met nog een Tukker. Marsman was bij de start van de wedstrijd totaal niet bij de les, maakte twee vreselijke fouten en moest uiteindelijk vissen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie