VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

10-05-2016 12:30
57

De Eredivisie is afgelopen weekend ten einde gekomen en dus is het tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. En dat doen we met hulp van onze bezoekers.

Nadat we maandag de doelmannen hebben behandeld, is het nu aan jullie om de beste rechtsback van het seizoen te kiezen. Wij hebben vijf spelers genomineerd, jullie kunnen onder dit bericht in de poll stemmen welke rechtsback een plekje in het Elftal van het Jaar heeft verdiend. De vijf genomineerden:

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Defensief de beste man bij Feyenoord en ook aanvallend met acht assists van onschatbare waarde. Begon het seizoen geweldig, zakte daarna iets terug, maar heeft zich vervolgens helemaal herpakt en is een van de uitblinkers bij Feyenoord dit seizoen.

Todd Kane (NEC)
Kwam als Chelsea-huurling naar Nederland om ervaring op te doen en heeft laten zien een uitstekende kracht in de Eredivisie te zijn. Werd zelfs even gelinkt aan Ajax, PSV, Feyenoord en Premier League-clubs. Raakte onlangs zwaar geblesseerd aan de knie, waardoor hij zeker zes maanden niet kan voetballen.

Kevin Diks (Vitesse)
Verdiende vorig seizoen al een plekje in ons Elftal van het Jaar en heeft zich ook dit seizoen weer geprofileerd op de rechtsbackpositie. Speelde vooral in de eerste seizoenshelft weer op z'n Diks, maar kende na de winterstop net als heel Vitesse een dipje. Wist het seizoen wel weer goed af te sluiten.

Kenny Tete (Ajax)
Heeft Van Rhijn compleet doen vergeten in Amsterdam en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax. Werd binnen no time basisspeler in de hoofdstad en debuteerde in Oranje. Moest zijn uitstekende seizoen even onderbreken vanwege een blessure, maar was er op tijd bij voor het slot.

Santiago Arias (PSV)
Kwam negatief in het nieuws met het kapotslaan van een ruit na een rode kaart, maar was binnen de lijnen wel weer de man die de hele rechterflank van PSV bestreek zonder daarbij defensief te verzaken. Speelde 32 competitiewedstrijden van minuut één tot minuut 90, waarmee onderstreept wordt dat de positie van Arias onbesproken is bij PSV.

Hans Hateboer (FC Groningen)
Heeft op 22-jarige leeftijd toch al drie volwaardige Eredivisie-seizoenen achter de rug. Was dit jaar niet weg te denken uit de '11' bij Groningen. Miste alleen drie potjes door een blessure en een schorsing, maar stond de overige wedstrijden telkens 90 minuten op het veld.

Welke rechtsback vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen voor:
- Doelman

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie