Van de Looi voer voor discussie: "Vijftienduizend fans zijn ontevreden"

11 mei 2016 om 13:25

FC Groningen-fans mogen in hun handen knijpen met Erwin van de Looi. Dat is althans de mening van oud-speler Joop Gall. Van de Looi maakte eerder dit jaar bekend dat hij na drie seizoenen in de Euroborg vertrekt. 

"Wat Erwin van de Looi al drie jaar presteert, is gewoon goed. In voetballand wordt hij daarom niet onderschat. Maar ik ken de FC-cultuur. In De Groene Kathedraal moet je aanvallend spelen en juist op het spel is veel kritiek", steekt Gall van wal in Voetbal International. 

"Maar met het vertrek van Botteghin, Chery en Kieftenbeld is niet alleen veel kwaliteit vertrokken, ook het realisme bij de fans leek verdwenen. Van de Looi kreeg het behoorlijk voor zijn kiezen. Maar drie keer op rij met FC Groningen een doelstelling halen is echt heel knap. Dat moet zijn opvolger Ernest Faber nog maar zien te bereiken."

John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging van de club, benadrukt dat het voetbal onder leiding van Van de Looi vaak ondermaats was. "Er zitten twintigduizend toeschouwers op de tribune en vijftienduizend fans zijn ontevreden over het voetbal dat we zien. Daar moet je wel over nadenken. Het is prachtig dat we de beker wonnen, maar in Europa hebben we het bijvoorbeeld dit seizoen echt niet goed gedaan."