Ajax vult vacature in: "Daar zit nog wel wat ruimte voor verbetering in"

13 mei 2016 om 09:32

Henk Veldmate gaat komend seizoen aan de slag als hoofdscout bij Ajax. De 58-jarige voormalig voetballer komt over van FC Groningen, waar hij jarenlang nauw samenwerkte met directeur Hans Nijland. Veldmate was in dienst bij Groningen verantwoordelijk voor onder meer de komst van Luis Suarez.

"Of ik het nu wil of niet: mijn naam zal altijd verbonden zijn met die van Luis Suarez", vertelt Veldmate op de clubsite van Ajax. "Al heeft hij er met zijn kwaliteiten en enorme drive natuurlijk zelf voor gezorgd dat hij zich na FC Groningen ook bij Ajax en Liverpool verder heeft ontwikkeld tot een speler van wereldklasse, die hij nu bij FC Barcelona is."

De rol van Veldmate bij Ajax is duidelijk. "Er moet uiteindelijk een elftal staan dat zich kan meten met de beste teams, ook internationaal. Het eerste elftal moet de doelstellingen van de club kunnen beantwoorden. Die ambitie moet parallel lopen met wat je als club nastreeft met de jeugdopleiding en de scouting. Daar zit nog wel wat ruimte voor verbetering in."