Breaking news

'Overval op huis is reden van afwezigheid van PSV-spits Zahavi'

Koning Zlatan kiest zijn nieuwe club: dit zijn de vijf mogelijke opties

Koning Zlatan kiest zijn nieuwe club: dit zijn de vijf mogelijke opties

Gepubliceerd: vrijdag 13 mei 2016 om 15:00vr 13-05-2016 om 15:00

Zlatan Ibrahimovic kwam bij Paris Saint-Germain 'als een koning, en vertrekt als een legende', aldus Zlatan zelf. Maar waar gaat de supervedette heen? VoetbalPrimeur zet de opties voor de 34-jarige Zweed op een rij.

Engeland
Arsenal, Manchester United en West Ham United. Het rijtje clubs dat Zlatan graag voor het eerst naar de Premier League wil halen. Wat zou hij Manchester City, de nieuwe club van aartsvijand Pep Guardiola, graag een hak willen zetten door naar stadgenoot United te vertrekken. Maar kan hij wel door één deur met Louis van Gaal? En haalt United überhaupt wel de Champions League? Arsenal lijkt in Engeland misschien nog de meest logische optie. Zlatan die Arsene Wenger in zijn eerste seizoen in Engeland voor het eerst in dertien jaar kampioen maakt: natuurlijk gaat dat gebeuren.

Verenigde Staten
Hoewel Zlatan nog jaren in de top van Europa mee zou kunnen, lonkt de American Dream ook voor hem. De sterrenverzamelaars van LA Galaxy hebben hun pijlen gericht op de Zweed en met een flinke som geld én het comfortabele leven in Los Angeles maakt de club nog een grote kans ook. Italiaanse media schrijven dat LA Galaxy 'met negentig procent zekerheid' zijn nieuwe club wordt.Italië
Het klinkt misschien romantischer dan het is: terugkeren naar AC Milan, de club waar Zlatan zulke succesvolle jaren beleefde (bij welke club niet, eigenlijk?). Met de nieuwe Chinese miljoenen in aantocht is zijn komst financieel mogelijk, maar of de club Zlatan genoeg sportief perspectief kan bieden, is nog maar de vraag.

China
Over Chinese miljoenen gesproken: ook uit China zelf is er veel interesse voor Zlatan. Bedragen tot 75 miljoen euro, gesubsidieerd door de Chinese overheid die het voetbal wil stimuleren, worden genoemd. Welke clubs geïnteresseerd zijn is niet bekend, al is de kans natuurlijk groot dat ze állemaal belangstelling hebben.Nederland
Natuurlijk, Ajax. Zlatan liet de Amsterdamse harten eerder dit jaar sneller kloppen met een filmpje waarin hij zei dat hij misschien komend seizoen het Ajax-shirt weer draagt. Financieel lastig, sportief wellicht ook gezien de concurrentie om zijn handtekening, maar het sentiment speelt toch ook een rol? Als Zlatan wil, dan komt hij gewoon naar Amsterdam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar vertrekt Zlatan naartoe?

Arsenal
12%
Manchester United
10%
AC Milan
5%
Ajax
42%
Los Angeles Galaxy
21%
China
4%
Een andere club
5%
(8080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws