Eredivisie-routinier stopt met voetballen: 'Dit jaar niet. Vreselijk jammer'

Eredivisie-routinier stopt met voetballen: 'Dit jaar niet. Vreselijk jammer'

14-05-2016 10:28
1

Bas Sibum maakte vrijdag bekend dat hij stopt met het spelen van profvoetbal. In zijn laatste seizoen in de Eredivisie kwam de controlerende middenvelder niet één keer in actie namens Heracles Almelo. 

De 33-jarige Sibum gaat zich nu richten op een carrière als trainer. In gesprek met RTV Drenthe blikt de oud-speler van FC Emmen, FC Twente, Roda JC en NEC terug op een mooie loopbaan. "Vijftien van de zestien seizoenen waren top. Bij alle clubs zagen de trainers het in me zitten. Ik speelde elk seizoen zo'n 25 tot 30 wedstrijden. Alleen dit jaar bij Heracles niet. Dat is vreselijk jammer."

"Eigenlijk wil je niet dat het zo eindigt. Maar hoeveel voetballers kunnen zeggen dat ze meer dan 400 wedstrijden hebben gespeeld in het betaalde voetbal?", vervolgt hij. 

"Natuurlijk had ik nog een paar jaar kunnen voetballen. In de Eredivisie, in het buitenland of in de Jupiler League. Maar na jaren vol verhuizingen wonen we sinds kort in Meppel. Mijn vriendin en kinderen zijn mij jaren gevolgd, nu kies ik voor hen. Er zijn in principe nog maar drie clubs over in de Jupiler League waar ik kan spelen: Cambuur, Go Ahead Eagles of FC Emmen. Maar ik wil niet wachten tot ze mij bellen."