We waren ongelooflijk dicht bij een ticket naar de finale, dit is wel zuur

"We waren ongelooflijk dicht bij een ticket naar de finale, dit is wel zuur"

15-05-2016 18:47
3

Na drie jaar kwam er zondag een einde aan het dienstverband van Erwin van de Looi bij FC Groningen. Met gemengde gevoelens neemt de coach afscheid van de noorderlingen.

In de eerste ronde van de play-offs werd Groningen zondag op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Heracles Almelo, dat na verlenging met 5-1 zegevierde. Een klap die, zeker na de eerdere 2-1 zege in de Euroborg, hard aankwam bij Van de Looi. "Het was in ieder geval geen saaie laatste wedstrijd", verzuchtte de coach in gesprek met FOX Sports.

"We waren ongelooflijk dicht bij een ticket naar de finale, maar we hebben wel verdiend verloren. Dit is wel zuur, hoor", vervolgt Van de Looi, die desondanks met een goed gevoel terugkijkt op zijn Groningse periode. "In mijn eerste jaar wonnen we de play-offs en vorig jaar natuurlijk de KNVB-beker. Dit jaar waren we weer bijna zeker van een plek in de finale, dus al met al is deze cyclus van drie jaar voor een club als Groningen redelijk uniek geweest."

Over de toekomst van Van de Looi is momenteel nog weinig bekend. De coach wordt al een tijdje in verband gebracht met Willem II en sinds kort ook Vitesse.

No Poll