Meevaller voor NAC in beladen Brabantse derby: rode kaart geseponeerd

Meevaller voor NAC in beladen Brabantse derby: rode kaart geseponeerd

17-05-2016 14:28
9

Een meevaller voor NAC Breda: de Bredanaars kunnen in de finale van de play-offs om promotie tegen Willem II 'gewoon' beschikken over Ronnie Stam. Hij kreeg maandag tegen FC Eindhoven een rode kaart, maar die is geseponeerd. Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, zit het seizoen voor Enes Unal erop. NAC gaat echter in beroep.

Stam, die al gewisseld was, betrad het veld om een opstootje te sussen. Daarvoor kreeg hij rood van scheidsrechter Jeroen Manschot. De aanklager betaald voetbal heeft onvoldoende bewijs om vermeend wangedrag aan te tonen. Volgens de spelregels volstaat een gele kaart bij het betreden van het veld.

Teamgenoot Unal heeft een voorstel van drie competitie-, play-off- of bekerwedstrijden schorsing gekregen. Eén daarvan is voorwaardelijk. Hij werd maandag uit het veld gestuurd na een wilde tackle. Het zou betekenen dat NAC in de play-offs tegen de aartsrivaal uit Tilburg niet meer over Unal kan beschikken. Echter zijn de Bredanaars niet akkoord gegaan met het voorstel, meldt Voetbal International.