Update: Larsen volgt niet het voorbeeld van zijn trainer en gaat akkoord

Update: Larsen volgt niet het voorbeeld van zijn trainer en gaat akkoord

17-05-2016 16:07
6

De aanklager van de KNVB heeft een flinke straffen in petto voor Kasper Larsen, verdediger van FC Groningen. De Deen ging afgelopen zondag over de schreef tijdens het play-offduel met Heracles Almelo.

Larsen maakte in de slotfase van de voor Groningen desastreus verlopen verlenging een slaande beweging naar Wout Weghorst. De Scandinaviër ontving voor die overtreding direct rood. De aanklager wil Larsen schorsen voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk. De schorsing is van toepassing op zowel reguliere competitieduels als wedstrijden in de KNVB Beker en de playoffs. 

Ook Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft een schikkingsvoorstel gekregen. Hij werd in Almelo naar de tribune gestuurd vanwege herhaaldelijk commentaar op de wedstrijdleiding. De aanklager wil de oefenmeester één duel schorsen. Van de Looi zal die eventuele schorsing moeten uitzitten bij zijn nieuwe club, aangezien hij in de zomer vertrekt uit de Euroborg. De oefenmeester heeft inmiddels laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel. 

Update 16.07 uur: In tegenstelling tot Van de Looi heeft Kasper Larsen de strafeis van de aanklager betaald voetbal wel geaccepteerd. De verdediger kan daardoor de eerste drie duels van de nieuwe competitie niet in actie komen. Van de Looi is, zoals eerder al bekend werd, niet akkoord gegaan met de eis van één wedstrijd schorsing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie