Van Oostveen: 'Zijn jouw woorden, kunt het ook zien als best denkbare uitkomst'

Van Oostveen: 'Zijn jouw woorden, kunt het ook zien als best denkbare uitkomst'

19-05-2016 07:46
43

Het rigoureuze voornemen van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League komt op veel kritiek te staan. Volgens directeur Bert van Oostveen bestaat de 'ideale oplossing' niet. Is dit niet een polderoplossing?

"Dat zijn jouw woorden, je kunt het ook zien als de best denkbare uitkomst", reageert Van Oostveen op een vraag van het Algemeen Dagblad. "De reglementen boden sec slechts twee mogelijkheden: een halfbakken geldboete of het intrekken van de licentie. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat dat geen bevredigende oplossing bood."

Twente moest volgens Van Oostveen hoe dan ook gestraft worden. Het moment waarop het nieuws naar buiten werd gebracht heeft grote gevolgen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Willem II, dat speelt voor handhaving, speelt bij degradatie van Twente nergens meer voor. Waarom koos de KNVB voor dit moment?

Van Oostveen: "Als we het pas maandag hadden gecommuniceerd, waren sommige duels misschien weer ogenschijnlijk voor niets geweest. Bovendien speelt de tijdsdruk een rol. We moeten straks wel naar een competitieschema toe, clubs moeten weten waar ze aan toe zijn."