De Tien: Twente-spelers met de hoogste transferwaarde

De Tien: Twente-spelers met de hoogste transferwaarde

Gepubliceerd: donderdag 19 mei 2016 om 10:10do 19-05-2016 om 10:10

FC Twente degradeert als het aan de KNVB ligt naar de Jupiler League. Waarschijnlijk zal een aantal spelers vertrekken, maar wie zijn eigenlijk de meest waardevolle spelers van Twente? In deze editie van De Tien: waardevolste spelers van FC Twente, afgaande op cijfers van Transfermarkt.

10. Zakaria El Azzouzi (1 miljoen)
Zakaria El Azzouzi werd dit seizoen gehuurd van Ajax. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat de spits komend seizoen nog voor FC Twente speelt. Wel behoort de spits tot de tien meest waardevolle spelers van de Tukkers op dit moment, met een waarde van één miljoen euro.

9. Nick Marsman (1 miljoen)
Nick Marsman beleefde geen topseizoen, maar toch stond de doelman 23 keer in het veld. Zes keer hield hij de nul. Marsman heeft nog een contract voor een jaar en zijn waarde wordt geschat op één miljoen euro.

8. Torgeir Börven (1 miljoen)
Ook Torgeir Börven speelde dit seizoen niet alle wedstrijden. De Noorse spits moest de concurrenten Zakaria El Azzouzi en Jari Oosterwijk voor zich dulden, waardoor de spits slechts vier keer in actie kwam. Börven is desondanks ongeveer één miljoen euro waard.

7. Jerson Cabral (1 miljoen)
Jerson Cabral heeft weliswaar een aflopend contract bij FC Twente, toch hebben we de vleugelaanvaller opgenomen in deze top-tien. Cabral was dit seizoen goed voor zes doelpunten en vijf assists en zijn waarde wordt geschat op één miljoen euro.

6. Robbert Schilder (1,25 miljoen)
Robbert Schilder kwam dit seizoen zowel op het middenveld als als linksback in actie voor de Tukkers. De verdediger speelde 23 wedstrijden, waarin hij één assist gaf. Schilder is ongeveer 1,25 miljoen euro waard en kan vanwege zijn aflopende contract transfervrij vertrekken.

5. Hidde ter Avest (1,5 miljoen)
Hidde ter Avest was dit seizoen één van de vaste krachten in de defensie van de Tukkers. Ter Avest speelde 29 wedstrijden, waarin hij eenmaal doel trof en twee assists leverde. De rechter vleugelverdediger is ongeveer 1,5 miljoen euro waard.

4. Bruno Uvini (1,5 miljoen)
Bruno Uvini werd dit seizoen gehuurd van Napoli en voor de verdediger geldt hetzelfde als voor El Azzouzi: waarschijnlijk speelt de verdediger komend seizoen niet meer voor FC Twente. Desondanks staat Uvini op de vierde plaats, met een waarde van 1,5 miljoen.

3. Kamohelo Mokotjo (3 miljoen)
Kamohelo Mokotjo heeft nog een contract voor twee jaar, wat zijn prijs iets omhoog drijft. De waarde van de Zuid-Afrikaanse middenvelder is zo'n drie miljoen euro, waarmee hij op de op twee na waardevolste speler van FC Twente is.

2. Felipe Gutiérrez (4 miljoen)
De aanvoerder van FC Twente is de op één na waardevolste speler van de Tukkers. Felipe Gutiérrez heeft nog een contract voor een jaar in Enschede, zijn waarde wordt op vier miljoen geschat.

1. Hakim Ziyech (10 miljoen)
De meest waardevolle speler van FC Twente is, hoe kan het ook anders, Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker beleefde dit seizoen een uitstekend seizoen bij een ploeg die niet lekker draaide. De waarde van Ziyech wordt geschat op zo'n tien miljoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws