Stam onder indruk van 'beste publiek van Nederland': Heb in Engeland gespeeld...

Stam onder indruk van 'beste publiek van Nederland': "Heb in Engeland gespeeld..."

19-05-2016 23:54
18

Ronnie Stam zette donderdagavond met NAC een belangrijke stap richting promotie naar de Eredivisie. De verdediger speelde in het verleden in vele stadions in Engeland, maar was tijdens de clash met Willem II (2-1 winst) diep onder de indruk van het gepassioneerde publiek in Breda.

"Het publiek hier en de sfeer is zo fantastisch", vertelt Stam via het digitale thuis van zijn club. "Dit is het beste publiek van Nederland. Ik heb in Engeland gespeeld en in stadions die vier keer zo groot zijn als ons eigen stadion. Maar hoe de supporters de ploeg hier aansporen, is ongekend."

Ondanks de winst in de Brabantse derby, was Stam na afloop niet te spreken over het vertoonde spel. "Na de eerste helft was het niet veel. Willem II heeft een goede ploeg en dat is een knullig moment gelijk een tegengoal. Heel het plan kon de prullenbak in. Het was niet scherp genoeg."

De verdediger is blij met de overwinning, maar hij beseft dat het in Tilburg nog afgemaakt moet worden. "Gewonnen, dichtbij, spanning en blij. Dat zijn de dingen die dringen om voorrang. Alleen zijn we nog nergens", aldus Stam.