Update: NAC'er tekent voorcontract en heeft Schotse transfer te pakken

Update: NAC'er tekent voorcontract en heeft Schotse transfer te pakken

25-05-2016 21:20
18

Kenny van der Weg heeft NAC Breda vaarwel gezegd. De 25-jarige transfervrije verdediger heeft naar verluidt geen zin in nog een jaar Jupiler League en zoekt zijn heil ergens anders. Het Schotse Ross County heeft zich verzekerd van de handtekening van Van der Weg.

Dat weet BN De Stem woensdag te melden. De verwachting is dat de verdediger een contract voor één seizoen tekent bij de Schotse club. Van der Weg was zeer populair bij de aanhang van de club uit Breda, maar dat haalde hem niet over om nog een jaar voor promotie naar de Eredivisie te knokken. Alex Schalk, goede vriend van Van der Weg en oud-speler van NAC, speelt ook bij de Schotse club. Die heeft de directie gewezen op de kwaliteiten van de verdediger.

NAC heeft het in de nacompetitie niet voor elkaar gekregen om promotie af te dwingen. In de finale van de play-offs werd er over twee duels verloren van Willem ll. In eigen huis wonnen de manschappen van Marinus Dijkhuizen nog met 2-1, in de return ging NAC met 3-1 onderuit. Daardoor moet er nog minimaal een jaar geknokt worden in de Jupiler League.

Update 21:20: Ross County meldt via de officiële kanalen dat Van der Weg inmiddels zijn handtekening heeft gezet onder een voorcontract. De verdediger heeft een eenjarige verbintenis getekend bij de Schotse club.