Heracles Almelo zet teller op drie met verrassende komst van 'Superboer'

Heracles Almelo zet teller op drie met verrassende komst van 'Superboer'

26-05-2016 10:34
8

Heracles Almelo gaat Europa in met Robin Pröpper. De verdediger van De Graafschap maakt verrassend de overstap van Doetinchem naar Almelo.

Heracles bevestigt de transfer donderdagochtend via de officiële kanalen. Pröpper tekent een driejarig contract in Almelo en kost de club niets, omdat zijn contract bij De Graafschap afliep. De 22-jarige verdediger, het jongere broertje van PSV'er Davy Pröpper, is na Daryl van Mieghem en Brandley Kuwas de derde zomerversterking voor de winnaar van de play-offs om Europees voetbal.

"Om te beginnen heb ik hele mooie jaren gehad bij De Graafschap", reageert hij op de website van zijn nieuwe club. "Met deze stap hoop ik mezelf verder te ontwikkelen en opnieuw mooie jaren te beleven. Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren goede stappen gemaakt. Deze lijn wil ik met de club voortzetten, al direct volgend seizoen. Ik heb er zin in."

Pröpper speelde de afgelopen vier seizoenen in de hoofdmacht van De Graafschap, dat hem zelf opleidde. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: "Dit jaar was hij een vaste waarde voor De Graafschap op het hoogste niveau. Bij Heracles Almelo gaat hij de concurrentie aan met Mike te Wierik op de positie van rechter centrale verdediger."