Nijland: 'Koos hij maar voor Van Gaal, later telde PSV vier miljoen neer'

27 mei 2016 om 11:51

Hans Nijland kijkt met gemengde gevoelens naar de loopbaan van zoon Stef. De aanvaller van PEC Zwolle was één van de grootste talenten in de jeugdopleiding van FC Groningen, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken.

"Ik heb het niet goed gedaan met Stef", vertelt Nijland volgens Menterwolde.info op een bijeenkomst in Noordbroek. "Hij was een talent. Had hij vijfmaal gescoord in een wedstrijd en daarna reden we in de auto naar huis. Vroeg Stef wat hij van me vond. Zei ik dat hij er zeven had moeten maken."

"In plaats van dat ik hem nu een schouderklopje gaf en zei 'goed gespeeld Stef' voerde ik de druk op", vervolgt de algemeen directeur van Groningen. "Stef zat in de C-ers toen hij eens tegen me zei: Jij altijd met je grote bek. Ik wil niet dat jij nog een wedstrijd van me ziet bij FC Groningen."

Nijland kon als toptalent naar Ajax, Feyenoord en AZ, maar koos voor PSV. "Had hij de keuze maar gemaakt voor AZ. Daar zat toen Louis van Gaal. En als Louis het in je ziet zitten, dan zit je goed. Later meldde PSV zich voor Stef en is hij voor vier miljoen euro verkocht."