Update: 'Verrassende Van der Vaart-transfer lijkt af te ketsen door salariswens'

Update: 'Verrassende Van der Vaart-transfer lijkt af te ketsen door salariswens'

29-05-2016 14:50
39

Het is goed mogelijk dat oud-Ajacied Rafael van der Vaart op korte termijn tekent voor Ferencvaros. Dat weet het Duitse BILD. Hij kan daar herenigd worden met Thomas Doll, de trainer die Van der Vaart bij Hamburger SV tot aanvoerder benoemde.

Doll werd afgelopen seizoen niet alleen kampioen met Ferencvaros, maar hij pakte ook de beker in Hongarije. Een prima prestatie, waardoor de club zich mag opmaken voor de voorrondes van de Champions League. Doll is op dit moment met vakantie en verblijft in Hamburg. Hij heeft wel interesse in Van der Vaart. "Ik zie het wel voor me: Van der Vaart bij Ferencvaros. Hij kan echt een schot in de roos worden", vertelt hij tegenover het medium.

Wedden

Meer odds

Er is ook contact tussen de twee heren. "Als vanzelfsprekend heb ik het met hem besproken. We zijn in contact", zegt Doll. Schrikt het de trainer niet af dat Van der Vaart het niet goed deed bij Real Betis? "Nee, al dat gespeculeer over dat Rafa niet in vorm is, dat is totale onzin. Ik had het met hem te doen, vanwege de manier waarop hij behandeld werd."

Doll weet ook precies te vertellen waarom Van der Vaart niet presteerde in Spanje. "Als hij het gevoel krijgt dat hij écht belangrijk is, zal hij topprestaties leveren. Je moet gewoon goed omgaan met deze jongen", weet de coach.

Update 14.50: Een transfer van Van der Vaart naar Hongarije is toch een stuk minder waarschijnlijk dan eerder gedacht. Volgens Hongaarse media wil de 32-jarige Nederlander minimaal 1,2 miljoen euro verdienen bij Ferencvaros. Een dergelijk salaris kan en wil de Hongaarse topclub niet ophoesten.