Als voetballer wil je zo hoog mogelijk eindigen en als dat bij Heerenveen is..

"Als voetballer wil je zo hoog mogelijk eindigen en als dat bij Heerenveen is.."

29-05-2016 10:16
3

Henk Veerman hoopt komend jaar vaker aan spelen toe te komen in het Abe Lenstra Stadion. De spits van sc Heerenveen kon het afgelopen seizoen niet altijd rekenen op een basisplek en hoopt dat dat komend jaar onder Jurgen Streppel anders gaat zijn.

"Bij Dwight Lodeweges was ik een tijdje eerste keus en toen voelde ik het vertrouwen meer dan nu", aldus Veerman in een interview met FeanFan Magazine. "Een speler, maar ook het team heeft vertrouwen nodig. Ook voor het publiek is dit een stuk prettiger, met vertrouwen in de ploeg oogt het minder slap."

Een vertrek uit Friesland is wat de lange spits betreft (nog) niet aan de orde. "Als voetballer wil je zo hoog mogelijk eindigen en als dat bij Heerenveen is, dan is dat zo. We zullen het wel zien. Mijn contract loopt tot volgend jaar zomer met nog een optie op een jaar. Ik zou blij zijn als Heerenveen die optie licht. Mijn doel is om hier basisspeler te worden en daar ga ik vol voor."

Komend seizoen mag Veerman zich onder de nieuwe hoofdcoach Streppel opnieuw bewijzen. "Ik denk dat het type trainer dat Streppel is, bij mij past. Hij is denk ik een trainer die veel met spelers communiceert, ook individueel", besluit de aanvaller.