België met ijzersterke selectie en twee verrassende namen naar EK in Frankrijk

België met ijzersterke selectie en twee verrassende namen naar EK in Frankrijk

31-05-2016 19:36
25

België reist met een ijzersterke selectie af naar het EK in Frankrijk. Marc Wilmots, bondscoach van de Rode Duivels, maakte dinsdagavond zijn definitieve, 23-koppige groep bekend.

Christian Kabasele (Racing Genk) en Laurent Ciman (Montreal Impact) zijn de meest verrassende namen in de Belgische selectie. Het duo mag door de defensieve problemen toch mee naar Frankrijk. Vincent Kompany, Björn Engels, Dedryck Boyata en Nicolas Lombaerts haakten eerder af met fysieke klachten.

De verdediging is ondanks de aanwezigheid van onder meer Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen dus dungezaaid, maar aanvallend heeft Wilmots zéker wat te kiezen. Met Yannick Carrasco, Eden Hazard en Kevin De Bruyne kan de bondscoach over een ijzersterk trio beschikken. Vooraan heeft hij de keuze uit Romelu Lukaku, Christian Benteke, Divock Origi en Michy Batshuayi.

België speelt op het EK in Groep E tegen Zweden, Italië en Ierland. Lombaerts blijft ondanks zijn blessure wel nog als reserve voorlopig bij de selectie.