Andersen pakt regie af van Ajax: 'Hij is met verschillende dingen bezig'

Andersen pakt regie af van Ajax: 'Hij is met verschillende dingen bezig'

31-05-2016 21:03
15

Lucas Andersen speelde het voorbije seizoen voor Willem II en ontliep met de club maar net degradatie. Nu zijn huurperiode in Tilburg erop zit, keert de Deen weer terug naar Ajax. Maar of hij ook het komende seizoen in Amsterdam actief is, weet Andersen nog niet.

"Het belangrijkste is dat ik blijf spelen en minuten maak", geeft de vleugelspits aan in gesprek met het Deense Bold. "En als dat niet bij Ajax kan, moet ik maar verder kijken. Maar wat Ajax verder met me wil, weet ik nog niet, want ze hebben net een nieuwe trainer (Peter Bosz, red.)."

Andersen laat de regie niet volledig aan Ajax. "Ik heb mijn opties al een beetje bekeken", laat hij weten. "Mijn zaakwaarnemer is namelijk met verschillende dingen bezig, maar ik wil eerst van mijn vakantie genieten."

Met Willem II ontliep Andersen degradatie door in de finale van de play-offs te winnen van NAC Breda. "En dat waren hele intense wedstrijden. NAC Breda is de grote rivaal van Willem II, dus het was een volslagen krankzinnige finale. Maar uiteindelijk waren wij beter en gelukkig hebben we gewonnen."