Update: Dortmund rondt laatste formaliteiten af en is een Barcelona-speler rijker

Update: Dortmund rondt laatste formaliteiten af en is een Barcelona-speler rijker

04-06-2016 15:19
15

Hoewel Marc Bartra deze zomer voor slechts acht miljoen euro is op te pikken, lijkt FC Barcelona hem uit de handen van geïnteresseerde clubs te houden. De verdediger vertrekt vermoedelijk voor twee jaar op huurbasis naar Fiorentina, meldt Sport.

Volgens de Catalaanse krant tekent Bartra tegelijkertijd een nieuw contract in Camp Nou, waardoor hij tot de zomer van 2020 vastligt. De 25-jarige Spanjaard, die de jeugdopleiding van Barcelona doorliep, wil zelf geen afscheid nemen van de Spaans kampioen. Hij heeft trainer Luis Enrique echter nog niet kunnen overtuigen. Beide partijen zien een verhuurperiode als de ideale oplossing.

Bartra maakt daarmee geen gebruik van zijn gelimiteerde afkoopsom van acht miljoen euro. Doordat hij dit seizoen niet voldoende duels in actie kwam, zakte de som aanzienlijk. Vooralsnog is Fiorentina de enige club die hem voor twee jaar wil huren. Borussia Dortmund en Villarreal kunnen zich niet vinden in de voorwaarden van Barça en zijn afgehaakt.

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd dit seizoen, maakt Bartra wel deel uit van de Spaanse selectie voor het EK in Frankrijk. Spanje treft Tsjechië, Turkije en Kroatië in de groepsfase.

Update 18:53: Bartra vertrekt niet naar Fiorentina, maar naar Borussia Dortmund. Dat meldt het Spaanse Sport. De Spaanse verdediger heeft inmiddels al een medische keuring gepland staan en tekent naar verluidt kort daarna een verbintenis bij de Duitse club.

Update 20:15: Het is officieel: Bartra vertrekt naar Borussia Dortmund. Dat maakt Barcelona bekend op het digitale thuis. De 25-jarige verdediger moet in Duitsland de opvolger worden van Mats Hummels, die naar Bayern München vertrekt. Voor Bartra wordt een bedrag van acht miljoen euro betaald.

Update 4-6 15.18: Ook vanaf Borussia Dortmund-kant is de transfer nu helemaal in kannen en kruiken. Marc Bartra heeft zaterdag een vierjarig contract getekend bij de Bundesliga-club. En deze foto's zijn daar het bewijs van.