Leicester City maakt komst wereldkampioen officieel: vierjarig contract

Leicester City maakt komst wereldkampioen officieel: vierjarig contract

03-06-2016 12:32
5

Leicester City heeft zich versterkt met Ron-Robert Zieler. De doelman komt over van Bundesliga-degradant Hannover 96 en wordt de tweede doelman achter Kasper Schmeichel.

Zieler tekent bij de kampioen van Engeland een contract tot de zomer van 2020. Leicester doet geen mededelingen over de transfersom, maar het zou gaan om een bedrag van rond de 3,5 miljoen euro. De Duitser wordt tweede doelman achter Schmeichel. Hij heeft de afspraak gemaakt dat hij in elk geval in de FA Cup en League Cup speelminuten gaat krijgen.

"Het is een geweldig gevoel om de overstap naar Leicester te maken", jubelt Zieler op de website van zijn nieuwe club. "Na zo'n goed seizoen is het een eer om bij deze club te komen. Het ziet er allemaal heel goed uit."

De 27-jarige Zieler maakte twee jaar geleden deel uit van de Duitse selectie die zich in Brazilië tot wereldkampioen kroonde. In het verleden stond hij onder contract bij Manchester United. Daar speelde de doelman samen met Leicester-spelers Danny Simpson, Danny Drinkwater, Ritchie de Laet en Matty James.