Kane krijgt doodschop van Alves: Het was geen geweldige actie van hem

Kane krijgt doodschop van Alves: "Het was geen geweldige actie van hem"

Gepubliceerd: vrijdag 3 juni 2016 om 23:20vr 03-06-2016 om 23:20

Bijna had Harry Kane het EK aan zich voorbij moeten laten gaan. Bruno Alves trof de speler van Tottenham Hotspur tijdens het vriendschappelijke duel Engeland - Portugal (1-0) in het gezicht. 

"Het was geen geweldige actie van hem", begint Kane tegenover Sky Sports. "Ik ben blij dat ik hier nog zit. Ik heb geluk dat het niet gehecht hoefde te worden." Marco Guida, scheidsrechter van dienst, stuurde Alves met rood van het veld. Kane besefte na afloop maar al te goed dat hij aan een gruwelijke blessure ontsnapte. "Volgens mij raakte hij mij met de zijkant van zijn schoen, in plaats met zijn noppen. Ik ben goed weggekomen."

Engeland won het duel uiteindelijk met 1-0, door een goal in de 86e minuut van Chris Smalling. Beide landen bereiden zich voor op het EK in Frankrijk, dat volgende week vrijdag begint. Engeland speelt volgende week zaterdag het eerste groepsduel, tegen Rusland. Wales en Slowakije zitten ook in de poule.

Portugal speelt woensdagavond nog tegen Estland. De dinsdag daarna staat de eerste groepswedstrijd op het programma, tegen IJsland. Verder zitten Oostenrijk en Hongarije bij Portugal in de poule. 

Bekijk ook: Kane ziet EK aan zich voorbij flitsen door flying kick Portugees

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws