Pastoor is druk bezig met het halen van versterkingen

Update: Sparta gaat los op transfermarkt en haalt ook Monaco-product

Update: Sparta gaat los op transfermarkt en haalt ook Monaco-product

07-06-2016 09:59
13

Sparta Rotterdam blijft maar bezig op de transfermarkt. L'Equipe komt dinsdag met het bericht dat de Spartanen ook op de Franse toer gaan en Florian Pinteaux naar Rotterdam willen halen.

De verdediger van het Franse Châteauroux heeft maandagavond naar verluidt een contract voor een jaar plus een optie op nog een jaar getekend. Sparta haalt met Pinteaux een 24-jarige verdediger in huis die in het verleden Frans jeugdinternational was. Hij speelde voor Frankrijk onder 20 vijf wedstrijden. Pinteaux speelde in het verleden voor Arles, Le Havre, Sedan en AS Monaco.

Promovendus Sparta is bedrijvig op de transfermarkt, want het haalde al talloze spelers naar Het Kasteel. Iván Calero Ruiz werd donderdag al gepresenteerd, terwijl Bart Vriends overkwam van Go Ahead Eagles. Verder wordt Zakaria El Azzouzi gehuurd, Stijn Spierings overgenomen van AZ en komt de Australisch international Craig Goodwin transfervrij naar Sparta.

Update 09.59 uur: De Franse krant had het bij het rechte eind: de komst van Pinteaux werd dinsdag door Sparta wereldkundig gemaakt. Trainer Alex Pastoor op de clubsite: "Pinteaux is gehaald voor de positie van linksachter. Hij is afkomstig uit de opleiding van AS Monaco en voormalig Frans jeugdinternational voor O17, O18, O19 en O20. Hij kan in meerdere systemen uit de voeten en heeft kwaliteiten in zowel verdedigend als aanvallend opzicht."