Dolblij Groningen legt international voor drie jaar vast: "De ontbrekende schakel"

7 juni 2016 om 15:46

Zoals verwacht heeft FC Groningen zich verzekerd van de diensten van Ruben Yttergard Jenssen. De 28-jarige middenvelder komt transfervrij over van 1.FC Kaiserslautern. De Noor heeft dinsdagmiddag voor drie jaar getekend in de Euroborg. 

"Als je het hebt over het onderhouden van een duurzame relatie in de voetballerij, dan is het traject rondom de komst van Yttergard Jenssen hiervan hét voorbeeld", legt manager technische zaken Peter Jeltema uit op de website van de club. "Wij hebben heel lang en heel intensief in zijn komst geïnvesteerd."

"We zijn uitermate blij dat het ons is gelukt hem naar Groningen te halen. Yttergard Jenssen is een allround, dynamische en zeer ervaren middenvelder. In onze ogen is hij de ontbrekende schakel in de compositie van onze selectie voor het komende seizoen", aldus Jeltema. 

Yttergard Jenssen heeft 37 interlands namens Noorwegen op zijn naam staan. In de afgelopen drie seizoenen kwam hij tot 81 officiële wedstrijden in dienst van FCK. Hij scoorde daarin 10 keer.