Dost onhaalbaar? Zes alternatieven voor de spitspositie van Feyenoord

Dost onhaalbaar? Zes alternatieven voor de spitspositie van Feyenoord

07-06-2016 16:55
14

Het Eredivisie-seizoen is afgelopen en dus barst het transfergeweld weer los, ook bij Feyenoord. De supporters schreeuwen om een spits als vervanger van de tegenvallende Michiel Kramer, maar de ideale kandidaat Bas Dost lijkt onhaalbaar. VoetbalPrimeur zet zes alternatieven voor Dost op een rijtje.

Christian Santos (transfervrij)
Santos is transfervrij, dus kan Feyenoord hem gratis oppikken. De Venezolaan maakte afgelopen seizoen zestien doelpunten namens NEC, ondanks dat hij een aantal keer op de bank moest beginnen in de tweede seizoenshelft. Santos heeft weinig moeite met scoren en kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Santos is in alle opzichten een andere spits dan Michiel Kramer.

Josip Drmic (Gladbach)
Drmic werd in de zomer van 2015 door Borussia Mönchengladbach voor maar liefst tien miljoen euro overgenomen van Bayer Leverkusen. Ondanks de hoge transfersom kwam de Zwitserse spits nauwelijks aan spelen toe en hij werd in de tweede seizoenshelft verhuurd aan Hamburger SV. Via een huurconstructie moet Drmic haalbaar zijn voor Feyenoord. Luuk de Jong laat al twee jaar zien dat iemand die mislukt in Mönchengladbach alsnog indruk kan maken in de Eredivisie.

Ricky van Wolfswinkel (Norwich City)
Van Wolfswinkel is een speler die enigszins in de vergetelheid is geraakt in het buitenland. Maakte indruk bij Sporting Lissabon en werd daarna de grootste aankoop (10,5 miljoen euro) in de clubgeschiedenis van Norwich City. Na weinig succesvolle huurperiodes bij Saint-Étienne en Real Betis kan Van Wolfswinkel zich in de Eredivisie weer in de kijker spelen. Heeft bij Norwich City nog een contract tot medio 2017 en moet haalbaar zijn voor Feyenoord, dat een jaar geleden ook al interesse toonde.



Mark Uth (TSG Hoffenheim)
Weer een optie met Eredivisie-ervaring. Uth speelde eerder voor Heracles Almelo en sc Heerenveen en maakte vooral bij laatstgenoemde club indruk. De spits speelde 37 wedstrijden in Friesland en leverde hierin twintig doelpunten en twaalf assists af. Uth werd voor 2,2 miljoen euro verkocht aan TSG Hoffenheim, waar hij niet altijd verzekerd is van een basisplaats.

Mariusz Stepinski (Ruch Chorzow)
Feyenoord volgt de verrichtingen van Stepinski naar verluidt op de voet. De 21-jarige goalgetter van de Poolse club Ruch Chorzow zou in de belangstelling van Feyenoord staan, dat concurrentie ondervindt van AEK Athene. Stepinski werd geselecteerd voor de EK-selectie van Polen en zijn club wil pas na het toernooi in Frankrijk zaken doen. De marktwaarde van Stepinski wordt geschat op ongeveer twee miljoen euro.

Jérémy Perbet (Istanbul Başakşehir)
Jérémy Perbet mag met recht een voetbalnomade worden genoemd. Heeft nog een contract voor één jaar bij het Turkse Istanbul Başakşehir, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan RSC Charleroi. Zijn verhuurperiode in zijn geboorteland werd een succes: met 22 doelpunten kroonde Perbet zich voor de tweede keer in zijn loopbaan tot topscorer van de Jupiler Pro League. Perbet (31) heeft ervaring en lijkt een haalbare optie voor Feyenoord.