Villarreal-verdediger van veertig miljoen eerste aanwinst van Mourinho en United

Villarreal-verdediger van veertig miljoen eerste aanwinst van Mourinho en United

08-06-2016 14:05
42

Manchester United heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Britse grootmacht maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat Eric Bailly (22) overkomt van Villarreal. De verdediger kost naar verluidt veertig miljoen euro. Hij moet overigens nog wel een werkvergunning bemachtigen. 

Bailly heeft een vierjarig contract getekend op Old Trafford. Dinsdag meldden diverse Britse media al dat de stopper uit Ivoorkust een medische keuring zou ondergaan bij United. Nu die zaken zijn afgerond, is de overstap van Bailly naar de Premier League officieel gemaakt. 

"Dit is voor mij een droom die uitkomt. Mogen spelen voor Manchester United, een club van het allerhoogste niveau,  is alles wat ik ooit heb willen bereiken", vertelt de Afrikaan op de website van zijn nieuwe club. "Ik kijk ontzettend uit naar deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen."

José Mourinho, vorige week aangesteld als opvolger van Louis van Gaal, is blij met zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen. "Eric is een jonge verdediger met veel talent. Hij heeft zich goed ontwikkeld afgelopen jaren en heeft de potentie om één van de beste verdedigers ter wereld te worden."

De komst van Bailly naar United is mogelijk slecht nieuws voor Daley Blind. De Oranje-international, afgelopen seizoen basiskracht in de achterhoede van The Red Devils, is volgens Britse bronnen één van de United-spelers die mag uitzien naar een andere werkgever.