NAC wil voormalig Ajacied inlijven en krijgt concurrentie: 'Het meest concreet'

NAC wil voormalig Ajacied inlijven en krijgt concurrentie: 'Het meest concreet'

10-06-2016 07:55
4

NAC Breda gaat voor Fabian Sporkslede. De voormalige Ajacied staat op de loonlijst bij Chievo Verona, maar hoopt dat hij uit Italië kan vertrekken. Er is interesse van meerdere clubs, zo weet Voetbal International.

"Verschillende clubs hebben laten weten dat ze interesse hebben, zowel uit de Eredivisie als uit de Jupiler League. Op dit moment zijn Elche en NAC Breda het meest concreet", zegt Sporkslede in gesprek met het voetbalblad. "Ik sta in ieder geval open voor een tijdelijke of definitieve overstap."

Sporkslede stond tot juli 2014 onder contract bij Ajax, maar besloot daarna zijn heil elders te zoeken. Chievo lijfde de verdediger annex middenvelder in, maar voor die club speelde de 22-jarige oud-Ajacied geen duel. In het voorbije halfjaar werd Sporkslede verhuurd aan Lupa Castelli Romani, waarvoor hij twee duels speelde.

Vanwege het gebrek aan speeltijd en perspectief op minuten wil Sporkslede, die ook voor Willem II speelde, graag vertrekken uit Italië. Ook privé-omstandigheden spelen hierin een rol.