Spits lyrisch over Van Basten: 'Geweldig dat ik met zo’n grootheid heb gewerkt'

Spits lyrisch over Van Basten: 'Geweldig dat ik met zo’n grootheid heb gewerkt'

11-06-2016 22:07
4

De voetballers van IJsland hebben dinsdag 14 juni 2016 al maanden rood omcirkeld in de agenda staan. Dan nemen ze het in Saint-Étienne op tegen Portugal. Alfred Finnbogason verheugt zich op de confrontatie met de equipe van sterspeler Cristiano Ronaldo.

De oud-speler van sc Heerenveen hervond bij FC Augsburg net op tijd zijn vorm. De Bundesliga-club bood soelaas na mislukte avonturen bij Real Sociedad en Olympiakos. "Hier heb ik heel lang op gewacht. Ik ben altijd blijven geloven dat ik vanzelf weer ga scoren als een trainer me vertrouwen geeft. Zoals Marco van Basten in Heerenveen deed. Ik vind het nog steeds geweldig dat ik met zo’n grootheid heb gewerkt", zegt Finnbogason in de Leeuwarder Courant.

"Ik ben nog steeds dezelfde speler als in mijn Heerenveen-tijd, alleen beter. In Augsburg heb ik weer hetzelfde gevoel als daar: alles klopt. Ik ben met Sociedad in gesprek over een langere verhuur aan Augsburg. Ik denk dat we er wel uitkomen", vertelt de 27-jarige spits, die op het EK normaal gesproken een IJslandse voorhoede vormt met oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson.

"Het EK wordt heel, heel groot in IJsland. We hebben zoiets in handbal en basketbal al meegemaakt, maar IJsland heeft zich nooit eerder voor een groot voetbaltoernooi geplaatst. Dit is het grootste dat ons land op sportgebied ooit heeft meegemaakt", stelt Finnbogason. "Wij hebben grote ambities."