'Everton en Koeman richten pijlen op basiskracht van landskampioen Leicester'

'Everton en Koeman richten pijlen op basiskracht van landskampioen Leicester'

12-06-2016 07:44
2

Zodra Ronald Koeman is gepresenteerd als nieuwe manager van Everton, heeft het aantrekken van een doelman prioriteit voor de Nederlandse manager. Naast Jasper Cillessen (Ajax) en Joe Hart (Manchester City) is ook Kasper Schmeichel, goalie van kampioen Leicester City, in beeld op Goodison Park. 

Tabloid The Daily Mirror schrijft dat zondag. Nu routinier Tim Howard is vertrokken bij The Toffees, speurt Everton de transfermarkt af naar een nieuwe goalie. De nummer elf van de Premier League wil deze zomer fors investeren en hoopt Schmeichel (29) weg te kunnen lokken bij Leicester. De kampioen van Engeland is al enige tijd met de Deen in gesprek over contractverlenging, maar Schmeichel heeft tot op heden nog geen handtekening gezet onder een nieuw verbintenis. 

Wedden

Meer odds

Everton denkt een kans te maken bij de international, omdat Schmeichel waarschijnlijk beseft dat het sprookje van Leicester een eenmalig verhaal zal blijken te zijn. Diverse topspelers van The Foxes staan in de belangstelling van andere clubs.

Als onder meer Jamie Vardy, N'Golo Kanté en Riyad Mahrez inderdaad vertrekken, bestaat de kans dat ook Schmeichel voor het grote geld kiest. Mocht zowel de Deen als City-keeper Hart onhaalbaar blijken, dan is Oranje-international Cillessen het alternatief.