Prachtig gebaar van EK-broers: tachtig procent van inkomen naar ouders

Prachtig gebaar van EK-broers: tachtig procent van inkomen naar ouders

12-06-2016 15:13
5

Granit Xhaka zit er ongetwijfeld warmpjes bij na zijn transfer van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal. De Zwitser toont zich, net als zijn broer en Albanees international Taulant, een ware familieman: liefst tachtig procent van hun salaris gaat naar hun ouders.

"Omdat we alles te danken hebben aan onze ouders, willen we ze iets teruggeven vandaag de dag. Iedere maand gaat tachtig procent van ons inkomen naar onze ouders", zegt de 23-jarige middenvelder. "Wij zijn jong, naïef met geld. Met geld kan het snel gaan. Als iemand denkt dat hij beter is doordat hij meer geld op zijn bankrekening heeft staan kan hij hard onderuit gaan."

"Familie is ons rijkste bezit", besluit Xhaka, die zaterdag met Zwitersland tegenover zijn Albanese broer stond op het EK. De broedertwist eindigde in 1-0 voor de Arsenal-aanwinst. Taulant komt sinds 2010 uit voor FC Basel. Net als zijn jongere broer speelde hij in verscheidene nationale jeugdelftallen van Zwitserland, maar zijn keuze viel uiteindelijk op Albanië.