'Ajax slaagt in geheime operatie, troeft Europese top af en koopt aanvaller'

'Ajax slaagt in geheime operatie, troeft Europese top af en koopt aanvaller'

Gepubliceerd: maandag 13 juni 2016 om 06:30ma 13-06-2016 om 06:30

Ajax heeft een akkoord bereikt met Mateo Casierra van Deportivo Cali. De negentienjarige aanvaller kan een contract voor de duur van vijf seizoenen tekenen en daarmee slaan de Amsterdammers hun eerste slag op de transfermarkt.

De Telegraaf meldt dat er naar verluidt ook een akkoord aanstaande is met zijn club Deportivo Cali. Met de transfer is 5,5 miljoen euro gemoeid. 'Als Ajax de transfer daadwerkelijk doordrukt en het papierwerk in orde is gemaakt, komt er een einde aan een maandenlange geheime operatie, waarbij Ajax een aantal Europese topclubs moest zien af te troeven', schrijft de krant.

Casierra werd intensief gescout door meerdere scouts én hoofdscout Henk Veldmate. De jonge aanvaller werd aangemerkt als pareltje. Ajax heeft het geluk dat Casierra in Engeland nog geen werkvergunning kan krijgen, vanwege het feit dat de Colombiaan geen A-international is. Ajax heeft maandenlang voorwerk verricht om de transfer rond te krijgen en mag de champagne nu ontkurken. Helmut Mennin, de zaakwaarnemer van de aanvaller, ziet de Eredivisie als ideale vervolgstap voor Casierra.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws