'Cambuur is er helemaal uit met topkandidaat; gedoe over afkoopsom'

'Cambuur is er helemaal uit met topkandidaat; gedoe over afkoopsom'

14-06-2016 07:22
5

SC Cambuur en Fred Grim zijn er met elkaar uit over een samenwerking. De formatie uit Leeuwarden wil de bondscoach van Jong Oranje zo snel mogelijk aanstellen als nieuwe trainer. De KNVB stribbelt echter tegen. 

De Leeuwarder Courant meldt dinsdag dat Cambuur met de Nederlandse voetbalbond momenteel aan het steggelen is over een afkoopsom voor Grim. De oefenmeester heeft in Zeist nog een doorlopend contract. Cambuur schijnt er met de voormalig goalie persoonlijk al uit te zijn over een tweejarige verbintenis.

Algemeen directeur Ard de Graaf wil weinig kwijt over het Grim-gerucht. "Ik kan hier niet op reageren. Er speelt nog een aantal dingen", luidt zijn korte reactie tegenover het dagblad. Cambuur zoekt een opvolger voor Marcel Keizer, die eerder deze maand overstapte naar Jong Ajax. 

Grim heeft als speler een verleden in Leeuwarden. Tussen 1986 en 1994 stond de oud-doelman onder contract bij de club. Na het afsluiten van zijn actieve carrière, in 2002, begon hij aan zijn trainersloopbaan. Grim had van 2012 tot 2015 de leiding bij Almere City. Een jaar geleden werd hij aangesteld als bondscoach van Jong Oranje.