Moest mijn broekje laten zakken, want volgens PSV-fans had ik een Ajax-tattoo

"Moest mijn broekje laten zakken, want volgens PSV-fans had ik een Ajax-tattoo"

14-06-2016 18:16
43

Andy van der Meyde en Fred Rutten blijken twee handen op één buik. De twee bleven tijdens de loopbaan van de aanvaller altijd met elkaar in contact en dat resulteerde ook in een transfer naar PSV. Maar het had weinig gescheeld of Van der Meyde was naar FC Twente gereden.

"Ik ging naar PSV omdat ik een hele goede band had met Rutten. Hij was daar toen trainer. Ik heb in mijn carrière altijd contact met hem gehouden", vertelt Van der Meyde bij EK Daily. In 2010 stapte Van der Meyde over van Ajax, waar hij zijn conditie op peil hield na een mislukt verblijf bij Everton, naar PSV. "Lazovic ging naar Rusland en de transfermarkt was al dicht. En ik was de enige optie eigenlijk."

"Ik had voetbal helemaal links laten liggen op het moment dat ik terug ging naar Amsterdam. En na drie dagen trainen belde Fred Rutten. Hij zei: 'Mooi dat je terugkomt naar ons.' Toen zei ik: 'Ja man, hartstikke gezellig in Enschede.' Toen zei hij: 'Wat Enschede?!' Maar ik wist helemaal niet dat hij trainer van PSV was", lacht Van der Meyde, die zodoende al bijna naar Enschede reed en nooit een competitiewedstrijd in het eerste van PSV speelde.

Bij PSV kreeg de oud-international te maken met de harde kern. Zij accepteerden Van der Meyde aanvankelijk niet vanwege diens verleden bij (en vermeende tattoo van) Ajax. "Ik moest mijn broekje laten zakken, want volgens PSV-fans had ik een Ajax-tattoo. Maar die had ik helemaal niet. Ik had wel een versnelde hartslag, want dat was met vier hooligans. Later kreeg ik alsnog een Ajax-tattoo van de F-Side."