Ibrahimovic wekt ontzag binnen EK-selectie: 'Het werk van Zlatan'

Ibrahimovic wekt ontzag binnen EK-selectie: 'Het werk van Zlatan'

14-06-2016 21:02
6

Zweden en Zlatan Ibrahimovic begonnen maandag met vallen en opstaan aan het EK in Frankrijk. Het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Ierland doet echter niets af aan de populariteit van Ibra, ook niet binnen de Zweedse selectie.

Eén goed moment van de supervedette was in Saint-Denis genoeg om Zweden een punt te schenken. Ibrahimovic haalde de achterlijn en zag vervolgens hoe Ciaran Clark de bal in eigen doel kopte. Volgens Emil Forsberg, team- en landgenoot van Ibrahimovic, hét bewijs dat de spits eraan zit te komen.

"Het was een mooie goal. Het is ook de manier waarop we willen voetballen", aldus Forsberg, die in clubverband voor promovendus RB Leipzig speelt, op de website van de Bundesliga. "Een snelle combinatie, natuurlijk geweldig gedaan door Zlatan."

"Het was wel duidelijk dat die Ierse verdediger niets anders kon dan die bal in het doel koppen. Dat is het werk van Zlatan. Het is natuurlijk een groot plezier en grote eer om met zo'n speler in één team te mogen spelen. Zijn acties hebben de snelheid die we in ons team nodig hebben. Ik bewonder hem."