Update: 'PSV wil talentvolle verdediger in eerste instantie alleen huren'

Update: 'PSV wil talentvolle verdediger in eerste instantie alleen huren'

17-06-2016 11:38
27

PSV heeft het oog laten vallen op verdediger Thomas Deng. De mandekker, die uit Australië komt, moet een toekomstige versterking zijn voor de achterhoede van de Eindhovenaren.

Dit meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Het is de bedoeling dat Deng, die negentien jaar oud is, in eerste instantie gaat aansluiten bij Jong PSV. Momenteel is hij actief als speler bij het Australische Melbourne Victory in de A-League. De stopper, die oorspronkelijk uit Kenia komt, kan zowel als rechtsback spelen als centrale verdediger. 

Ondanks zijn dubbele nationaliteit speelt Deng vooralsnog zijn wedstrijden voor de beloftenploegen van het Australische nationale elftal. De verdediger heeft zeven duels achter zijn naam staan in Australië onder 20 jaar en één bij Australië onder 23 jaar. Deng wacht nog op zijn debuut bij de nationale ploeg.

Update vrijdag 11.38: PSV smeedt plannen om Thomas Deng in eerste instantie te huren van Melbourne Victory. Dat meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat de negentienjarige verdediger uit Australië aansluit bij Jong PSV in de Jupiler League.