'NAC waagt poging bij jeugdinternational uit België; concurrentie uit Eredivisie'

'NAC waagt poging bij jeugdinternational uit België; concurrentie uit Eredivisie'

17-06-2016 08:11
2

NAC Breda is druk op zoek naar een vervanger voor de vertrokken spits Sjoerd Ars. De Bredanaars hebben volgens BN DeStem nu een jeugdinternational uit België op de korrel, genaamd Cyriel Dessers van SC Lokeren.

Hans Smulders, de technische man van NAC, volgt Dessers al langere tijd. Inmiddels heeft de club ook al gesproken met de aanvaller uit België. In ieder geval is er concurrentie vanuit de Eredivisie, zo weet het dagblad. Om welke club het gaat, is niet bekendgemaakt.

Dessers staat te boek als een balvaste aanvaller, die ook als sterke targetman kan fungeren in een 4-3-3-systeem. Dessers heeft niet alleen interesse uit Nederland gewekt, ook vanuit België is er belangstelling voor hem. De 21-jarige voorhoedespeler geeft echter de voorkeur aan een transfer naar Nederland.

De Belgische jeugdinternational kwam afgelopen seizoen niet veel in actie bij Lokeren. Hij hoopt daarom dat de club zijn contract wil ontbinden, zodat Dessers transfervrij kan worden aangetrokken door NAC. Het lijkt er in ieder geval op dat de Bredase club Enes Ünal niet terugziet; voor de aanvaller van Manchester City is er veel interesse uit de Eredivisie.