'Van Nieff kiest eieren voor zijn geld en verkast naar de Jupiler League'

'Van Nieff kiest eieren voor zijn geld en verkast naar de Jupiler League'

19-06-2016 10:44
4

Yoëll van Nieff is op weg naar de uitgang bij FC Groningen. De 23-jarige linkspoot staat voor een transfer naar FC Emmen. Die overgang lijkt zo goed als rond, maar het wachten is nog op definitief groen licht, meldt RTV Drenthe.

Van Nieff doorliep de jeugdopleiding van Groningen, maar een basisplek in de hoofdmacht wist hij niet te veroveren. De Noorderlingen zijn daarom, ondanks een doorlopend contract tot medio 2018, bereid mee te werken aan een vertrek. Afgelopen seizoen speelde de linksback annex verdedigende middenvelder op huurbasis voor Excelsior.

Op Woudestein kwam Van Nieff echter al snel niet meer voor in de plannen van trainer Fons Groenendijk. De teller stokte dan ook bij vijf Eredivisie-optredens voor de Kralingers. Eerder werd de multifunctionele speler al verhuurd aan FC Dordrecht. Bij Emmen wordt Van Nieff herenigd met trainer Dick Lukkien, die van 2011 tot deze zomer assistent-coach was bij Groningen.

Ook Rogier Krohne is vanaf komend seizoen actief voor Emmen. De 29-jarige spits tekent voor één jaar, met de optie voor een extra seizoen. Krohne komt over van Preussen Münster, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie