'Ajax heeft tweede aanwinst binnen na plotseling groen licht vanuit leiding'

'Ajax heeft tweede aanwinst binnen na plotseling groen licht vanuit leiding'

Ajax legt Davinson Sanchez alsnog vast. Dat meldt De Telegraaf op zondagochtend. De raad van commissarissen is overstag gegaan, waardoor op maandag al een keuring kan plaatsvinden. De Colombiaan tekent tot medio 2021.

Sanchez is na Mateo Cassierra de tweede aankoop van Ajax. De twintigjarige centrale verdediger zou ook in de belangstelling staan van FC Barcelona en FC Basel, maar kiest voor Ajax. Dat komt doordat er een plotselinge wending binnen de rvc van Ajax plaatsvond. Aanvankelijk gaf de raad nog geen groen licht, maar zondag blijkt directeur spelersbeleid Marc Overmars alsnog een 'go' te hebben.

Ajax wilde afwachten en eerst Mike van der Hoorn of Ricardo van Rhijn van de hand doen. Daar komt de rvc nu op terug, omdat Basel aan de haal leek te gaan met de Colombiaanse verdediger. Op maandag volgt in Amsterdam de medische keuring en waarschijnlijk wordt de tweede aankoop van Ajax ook op die dag gepresenteerd. Sanchez komt voor naar verluidt vijf miljoen euro over van Atletico Nacional. Hij wilde niet naar Barcelona, aangezien hij daar in Barça B moest starten.

De Amsterdammers zijn nu nog op zoek naar een spits en een buitenspeler. Verder staan Van Rhijn, Van der Hoorn, Thulani Serero en Arek Milik op de vertreklijst.

Onderstaand een foto van 1 juni met Sanchez in Ajax-shirt

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s